Siirry sisältöön

Kokous 1998

Impiön suvun 3. sukukokous pidettiin Ranualla lauantaina 11.7.1998

Sukukokousohjelma alkoi juhlajumalanpalveluksella Ranuan kirkossa ja jatkui seppeleen laskulla sankaripatsaalle, jonka jälkeen kokoonnuttiin Ranuan yläasteelle juhlakahveille.

Kahvin jälkeen lauloimme yhteislauluna maakuntalaulun "Maa ponteva pohjolan äärillä on", jonka jälkeen sukutoimikunnan puheenjohtaja Sulo Impiö avasi kokouksen ja esitteli suvun vanhimmat jäsenet, joista paikalla oli 80-vuotias Heikki Arvid Vuolevi, sukuhaarasta V.

Seuraavaksi esiintyi kuoro, kuoroa johti Hannu Nieminen. Kuoron jälkeen Paavo Impiö kertoi muisteluksia Impiön suvun sukuhaara II varhaisvaiheista. Tämän jälkeen Arvid Vuolevi ja Anna-Liisa Takalo kertoivat sukuhaaran V vaiheista.

Seuraavaksi Jukka Kokko kertoi tietokoneen mahdollisuuksista sukututkimuksen apuvälineenä ja samalla esiteltiin GENUS sukututkimus-ohjelmalla tehtyä tietokantaa Impiön suvusta (n. 860 henkilöä Pehr Antinpoika Saarijärven m. Impiön jälkeläistä sekä n. 320 av(i)opuolisoa).

Juhlalounaan jälkeen pidettiin yleinen sukukokous, jossa seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi sukutoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Jorma Sarajärvi Ranualta sukuhaarasta II ja sihteeriksi valittiin Esko Leskinen Simosta sukuhaarasta I. Lisäksi valittiin sukutoimikuntaan sukuhaarasta I Vieno Impiö Ranualta, sukuhaarasta II Maila Anetjärvi ja Reijo Impiö, molemmat Ranualta, sekä sukuhaarasta IV Seppo Laakkonen Pudasjärveltä ja sukuhaarasta V Kari Kuha Ranualta.

Sukukokous päätti kokoontua seuraavan kerran vuonna 2001, heinäkuun toisena lauantaina, paikan ja ja tarkemman ajan määrittelee sukutoimikunta, joka toimii myös seuraavan sukukokouksen järjestelytoimikuntana.

Sukutoimikuntaa evästettiin mm. seuraavin toivomuksin:

  • sukuluettelon saattaminen kirjalliseen muotoon kolmivuotiskauden aikana
  • vuoden 2001 sukukokouksen ilmoittelua ja kokouskutsujen lähettämistä tämän kertaista aikaisemmin, mielellään jo toukokuussa 2001.

Kokouksessa oli läsnä 91 henkilöä jakaantuen sukuhaaroittain seuraavasti:

  • I Henrikin (Heikin) sukuhaara 19 henkilöä
  • II Johan Jacobin (Juho Jaakon) sukuhaara 55 henkilöä
  • III Briitan (Britan) sukuhaara 4 henkilöä
  • IV Liisa Matildan sukuhaara 4 henkilöä
  • V Kustaavan sukuhaara 9 henkilöä

Edelliskertoja pienemmän osanottajamäärän syyksi mainittiin mm. samanaikaisesti suvussa olleet häät, jotka verottivat osanottajamäärää ehkä 40 - 50 hengellä ja monien sattumien summana kutsukirjeiden myöhäinen postitus.

Kaiken kaikkiaan ohjelma oli riittävän väljä, jotta oli aikaa vaihtaa kuulumisia sukulaisten kanssa, niin ennestään tuttujen kuin ensikertaa "löydettyjenkin" kanssa.

Kahveissa ja lounaassa oli tuttua impiöläistä makua, joten kiitokset emännille, kuin myös kaikille muille kokouksen järjestelyjen eteen uurastaneille.

Sukujuhlia on pidetty seuraavasti:
1992, 1995, 1998, 2001, 2004, 2007, 2010, 2013 ja 2016