Siirry sisältöön

Kokous 2010

Impiön suvun 7. sukukokous ja sukujuhla  10.7.2010

Seuraavana Tuomo Starckin laatima kirjoitus juhlasta/kokouksesta :

Impiön kyläkoululla pidetyn sukujuhlan pihamaalla kohtasi ”satunnaista kulkijaa” mennyttä kesää leimannut lämpö. Myös sukulaisten, pitkäaikaisten tuttavien ja ”kylän väen” lämmin tapaaminen loivat hyvää mieltä ja lähes käsin kosketeltavaa yhteenkuuluvaisuuden henkeä laajan suvun piirissä. Ilahtuneet tervehdykset, puheensorina, sekä pastori Pekka Nätin lämmin, jokaisen tulijan tavoittanut tervetulotoivotus nostattivat tunnelmaa ja kymmenien tapaamisten värittämää ”me-henkeä”. Impiön Sukuseura ry:n juhlaan osallistui heinäkuun 10. päivänä 70 – 80 jäsentä.

Impiön sukukokous ja –juhla käynnistyi lipunnostolla ja Pekka Nätin toimittamalla jumalanpalveluksella. Tutun ”Kymmenen virran maan” jälkeen kukitettiin sekä sukuseuran vanhin jäsen Tyyne Heikkilä että nuorin Joona Piira ja kunniapuheenjohtaja Sulo Impiö.

Kokouksessa käyty, mutkikkaastikin polveillut luottamushenkilövaali ja säännönmukaiseksi muotoutunut kieltäytymiskierre latistivat aluksi kokoustunnelmaa. Se korosti puheenjohtaja Eija Niemelän suurta huolta siitä, ”miten nihkeästi näinkin laajasta suvusta tuntuu löytyvän aktiivisia vetäjiä seuran vetovastuussa olevien tehtäviin. - Sukuseuramme aktiivisen tutkimus- ja tallennustyön turvaamiseksikin tähän on jatkossa kiinnitettävä vakavaa huomiota. Onko esimerkiksi sukukirja, nykypäivän ”data”, vai ihan jotain muuta se, mitä kautta taustaamme voidaan tulevaisuudessa valaista”, puheenjohtaja Niemelä kysyi vetoomuksessaan.

Varsinainen sukukokous avattiin Maisa Sarajärvi-Nuortin tilaisuuteen sanoittamalla sukujuhlalaululla, minkä jälkeen päästiin kiinni kimurantin tuntuisiin kokousasioihin, erityisesti henkilövalintoihin. Diplomaattisen suostuttelun ja vetoamisen jälkeen saatiin sukuseuran hallituksen jäsenet nimetyiksi. Lähes painostusta lähentelevän ”kädenväännön”, ehdotusten, kannatusten ja kieltäytymisten jälkeen voitiin kirjata Eija Niemelän jatkavan edelleen puheenjohtajan tehtävissä (”mutta ainoastaan seuraavan kauden”) samoin kuin Kari Impiön varapuheenjohtajana.

Väittelyä kirvoittivat mm. jäsenmaksu ja sen jaksottaminen, jäsenyyskauden pituus sekä seuran seuraavan kokouksen pitopaikka, mikä jätettiin viimein hallituksen ratkaistavaksi. Suvun pitkäaikaisen ”tietopankin” ja sukututkijan Yrjö Heikkilän muistoa kunnioitettiin viettämällä hiljainen hetki.

Kotimatkalle notkuvista kahvi- ja pitopöydistä

Aamupäivän kirkkokahvien ja kokouksen päättäneen, monipuolisen ja maistuvan juhla-aterian sekä Maisa Sarajärvi-Nuortin sorvaaman näytelmän keventämänä kokousväki hajaantui kotimatkalle hyvillä mielin. Juhlatoimikunta oli pannut parastaan niin tarjoiluiden kuin muun ohjelman, koristelun sekä yleisen viihtyvyyden hyväksi. Se onnistui epäilemättä ison ponnistuksen tuloksena erinomaisesti. Salin seinille oli koottu suvussa polvesta toiseen ”palvelleiden” kastemekkojen näyttely ja lukuisia harrastetöitä.

Kokouksen yleisöä ilahdutti - viritti jopa veikkailuja tarinan jatkojuonesta - näytelmä ”Matin lähtö Ameriikkaan”. Ilmeikäs kotiseutunäytelmä oli saanut tekstisisältönsä ja muotonsa Maisa Sarajärvi-Nuortin kynästä ja ohjauksesta. Juhlayleisön riemuksi näytelmässä esiintyi seitsemän suvun jäsentä. Varsin ison työpanoksen vaatima Impiön Sukuviesti todettiin jo ansainneen kolmella numerollaan paikan suvun tiedonvälityksessä, sukuseuran ansiokkaiden ja suosittujen kotisivujen täydentäjänä ja taustoittajana.

Sukuseuran uuden hallituksen varsinaiset jäsenet: Pirjo Impiö, Marja-Liisa Piira (sihteeri), Sirkka Lahti, Maisa Nuorti-Sarajärvi, Petri Heikkilä, Kalle Niemelä sekä Kari Kuha ja heidän varajäsenensä. Rahaston-hoitajaksi valittiin Anja Jurvelin.

Tuomo Starck

Sukujuhlia on pidetty seuraavasti:
1992, 1995, 1998, 2001, 2004, 2007 ja 2010 .